A törölköző-választás 3 hibája

Forró fürdő után, lágy, puha törülköző helyett, egy durva darab textilanyag várja, ami már régen nem úgy szívja fel a nedvességet, ahogy kellene? Úgy gondolja, hogy idővel minden fürdőlepedő egyszerűen elveszti lágyságát, és ezzel semmit sem lehet tenni? Tévedés. Elegendő csak tudnia, hogyan kell a megfelelőt kiválasztani.

Törölközőt és fürdőlepedőt amúgy csak azok ára szerint vásárol? Ha igen, akkor nem csodálkozhat, hogy egy mosás úgy néznek ki, mintha generációkon át használták volna őket a családban. Pedig ehhez igazán nincs szükség nagy tudományra!

Csak a következő hibákat kell elkerülnie:

 1. Az anyag nem fontos az Ön számára
  Szeretne fürdés után selymesen puha fürdőlepedőbe burkolózni? Tökéletesen nedvszívó fürdőlepedőt szeretne? Ha igen, akkor kezdjen figyelni arra, hogy milyen anyagból készült! 

  Ideális választás a 100% fésült pamut. Lágy, kiváló nedvszívó, és minőségét számos mosás után is megtartja. És miért éppen fésült pamut? A fésülés különíti el azt szálat amelyből az igazi, jó minőségű fürdőlepedő vagy törölköző készül. A fésüléssel eltávolított maradékból azután olcsó törülközők készülnek, amelyeket szintén pamutból állítanak elő, de messze nem olyan lágyak és nedvszívók.

 2. Nem megfelelő méretet és négyzetméter-tömeget választ

  A törölköző- és fürdőlepedő-gyártók folyamatosan csökkentik a méreteket. Ennek eredménye az olyan törölköző, amellyel kényelmes nem tudja körbetekerni a haját, és az a fürdőlepedő, amellyel alig éri körbe a testét. Hagyományos méretű, 50x100 cm-es törölköző és 75 vagy 85x150 cm-es fürdőlepedő viszont továbbra is beszerezhető.

  A SoftCotton hagyományos méretű, valamint magas négyzetméter-tömegű törölközőket és fürdőlepedőket kínál. Tehát ezek, a jelenlegi szabványhoz képest 12% -kal nagyobbak és akár 50% -kal nagyobb négyzetméter-tömegűek.

  És mi is az a négyzetméter-tömeg? Azt mutatja, hogy 1m² törölközőnek mennyi a súlya. Leggyakrabban 250 g / m²-el találkozhat, de igazi kényelmet csak az 500 g / m² és ennél nagyobb négyzetméter-tömeg nyújt. Minél nagyobb a négyzetméter-tömeg, annál jobb a törölköző nedvszívó képessége és hosszabb annak élettartama.

 3. Nem tudja, hogyan kell a törölközőkkel és a fürdőlepedőkkel megfelelően bánni

  Amennyiben úgy dönt, hogy befektet minőségi fürdőlepedőkbe, biztosan szeretné, hogy azok - amíg csak lehetséges - szépek és puhák maradjanak.

  Íme néhány tipp, hogyan kell törődnie velük:

  - Az első mosás előtt figyelmesen olvassa el a címkét, és kövesse a mellékelt utasításokat!
  - Mosópor helyett használjon inkább mosógélt!
  - A törölközőket szárítógépben ideális szárítani. Ne állítson be azonban túl magas hőmérsékletet, nehogy a szálak károsodjanak! Amennyiben nincs szárítója, nem baj. Viszont soha ne szárítsa őket forró radiátorokon!
  - Frottírt soha ne vasaljon!  Vasalással az anyag elveszti eredeti megjelenését és vízfelszívó képességét is.


És egy utolsó tipp: Hol lehet minőségi törölközőket és fürdőlepedőket beszerezni?


Szeretne igazán jó minőségű fürdőlepedőket, melyek hosszú ideig fognak szolgálni, és mindig szépek és lágyak maradnak? Tekintse meg a Softcotton.hu weblapot, ahol számos dizájnú, stílusos törölközőt és fürdőlepedőt talál! Itt ajándékszettek közül is választhat.