A legnépszerűbb férfi pizsama fazonok

A férfiaknak szánt pizsama fazonok tekintetében ugyan viszonylag kicsi a változatosság, mivel a gyártók nagyjából szezonról szezonra ugyanazokat az alaptípusokat kínálják, ám a trendek azért fejlődnek: a szezonnak és az évjáratnak megfelelően az anyagok, minták, illetve a különféle díszítések azért időről-időre megváltoznak a férfi pizsamák terén is.

A férfi pizsamák fő típusai ujjhossz szerint

A férfi pizsamák terén főként két két egyszerűnek mondható kivitellel találkozhatunk: alul-felül rövid ujjú kivitel és alul-felül hosszú ujjú kivitel. A rövid ujjú férfi pizsamákat a melegebb időszakokban, míg a hosszú ujjú férfi pizsamát a hidegebb hónapokban, télen használjuk.

Az üzletekben a felül hosszú ujjú, alul rövid ujjú férfi pizsamával nem nagyon lehet találkozni, bár logikailag a felül rövid, alul hosszú és a felül hosszú, alul rövid fazonok is variálhatóak egyéni ízlés és elképzelés szerint, bár ebben a felállásban férfi hálóingeket is találhatunk.

A férfi pizsamák fazonjai

Az egyik legismertebb férfi pizsama fazont a klasszikus elöl gombolós férfi pizsamák jelentik, amelyek leginkább talán egy ingre hasonlítanak. Az elöl található gombsor miatt a pizsamát könnyű fel- és levenni, általában gallérral és zsebbel is el vannak látva, így alkalmasak kisebb holmik, vagy zsebkendő tárolására. A klasszikus férfi divatot kedvelők mellett az idősebb korosztály kedvenc fazonja.

A következő nagy kategóriát a rövid, illetve hosszú ujjú póló változatú pizsamák adják, melyek a fentebb részletesen kifejtett kombinációkban szerezhetőek be. Ezek között találhatunk konzervatívabb és egészen bevállalós, modern darabokat is. Ebből a típusból szerencsére akár különálló pizsama nadrágot is vásárolhatunk, melyet így tetszés szerint kombinálhatunk valamilyen felsőrésszel, mondjuk akár egy sima fehér pólóval is.

A harmadik típust az újra növekvő népszerűségnek örvendő férfi hálóingek jelentik. Egyes férfiak imádják ezt a pizsama fazont, mert hihetetlenül praktikus és kényelmes. Könnyű felvenni és kibújni is belőle, ugyanakkor szellős viseletet tesz lehetővé. Ha jobban belegondolunk, akkor a férfiak tulajdonképpen ugyanazért kedvelik ezt a típusú hálóruhát, mint a hölgyek...

A férfi pizsamák anyaga és mintái

A férfi pizsamák anyagukat tekintve az esetek többségében pamutból készülnek. A 100%-os pamut anyag kényelmes viseletet biztosít télen-nyáron, legyen szó bármelyik fazonú férfi pizsamáról.

A férfi pizsamák körében még mindig erősen tartják magukat a klasszikus minták és színek. Ugyanakkor az utóbbi időben elkezdtek megjelenni modernebb, merészebb mintájú és színű ruhadarabok is. Esetenként az elegánsabb, esetenként a vicces, vidám irányokba mutatva. Elmondható, hogy ezek a trendek egyaránt érvényesek a belépő szintű, olcsó tömegtermékekre, illetve az exkluzív, prémium minőségű férfi pizsamákra is.