Hogyan válasszunk fürdőköpenyt?

Hogyan válasszunk fürdőköpenyt?

A fürdőköpenyt (amit sokan fürdőköntösnek neveznek inkább) praktikus módon ugyanúgy használhatjuk egy hosszabb relaxáló fürdő során, mint ahogyan egy gyors zuhanyozás után. Akkor mégis milyen szempontokra érdemes figyelemmel lenni egy fürdőköpeny kiválasztásakor? Miért érdemes egyáltalán fürdőköpenyt vásárolnunk?

A használat módja

A fürdőköpenyek tipikus felhasználási módja az otthoni, fürdőszobai használat. Egy exkluzív fürdőköpeny sokat adhat a fürdés élményéhez, hiszen általa egy mindennapi fürdő is kényeztető, komfortos tevékenységgé változhat.

Emellett fontos azt is kiemelni, hogy egy elegáns női vagy férfi fürdőköpenyt nem csak otthoni fürdéshez használhatunk, hanem a tengerparton, vagy egy üdülőhelyen is kiváló választás, sőt hiánypótló ruhadarab lehet. Általánosságban elmondható, hogy a használat módját figyelembe véve ezekben az esetekben általában egy kevésbé vastag fürdőköpenyt érdemes választanunk.

Bizonyos esetekben szinte egyenesen kötelező darabot jelent egy elegáns női vagy férfi fürdőköpeny: ilyen szituáció például a szaunahasználat, amelyhez speciálisan erre a helyzetre tervezett szauna fürdőköpenyeket érdemes választanunk.

Kapucnis fürdőköpenyt?

További választási szempontot jelenthet, hogy kapucnis (ezt csuklyás fürdőköpenyként is emlegetik néhányan), vagy kapucni nélküli fürdőköpenyt érdemes inkább vásárolnunk? Általában praktikus választás lehet a kapucnis fürdőköpeny, de vannak akiket bármilyen ruhadarabon zavar a kapucni, ezért ódzkodnak a kapucnis fürdőköpeny használatától. A gyerekek általában imádják a kapucnikat, így esetükben szinte mindig jó választás lehet a számukra tervezett kapucnis gyerek fürdőköpeny.

A fürdőköpenyek anyaga és hossza

Anyagukat tekintve a leghagyományosabb frottír fürdőköpenyek mellett napjainkban már elérhetőek a prémium minőségű mikropamut, modál és bambusz fürdőköpenyek is. Döntésünk meghozatalakor mindenképpen érdemes ezeket az alternatívákat is figyelembe venni, hiszen igazán minőségi alternatíváját jelentik a hagyományosabb frottír fürdőköpenyeknek. A frottír anyagok kedvelői pedig természetesen nyugodtan válasszák a már sokat bizonyított frottír fürdőköpenyeket.

A fürdőköpenyek esetében fontos választási szempontot jelent hosszuk is, hiszen ebben sem vagyunk egyformák, vannak akik a rövidebb, bevállalósabb darabokat kedvelik, és vannak akik ragaszkodnak a hosszabb, térd alá érő darabokhoz.

Női, férfi, gyerek és unisex fürdőköpenyek

A fenti szempontok a férfi fürdőköpenyek esetében ugyanúgy érvényesek, mint a női fürdőköpenyeknél, nem beszélve a gyerek fürdőköntösökről! Személyes kedvencünk az univerzális unisex fürdőköpenyek kategóriája. A halvány pasztell, vagy élénk színek ugyanis ugyanolyan jól állnak a férfiaknak és nőknek is.

Ajánlott termékek1