Hogyan válasszunk fürdőlepedőt?

Miben különbözik egy fürdőlepedő egy hagyományos törölközőtől? Természetesen a méretében! Az igazi fürdőlepedők mindig hatalmasak, még az igazán nagyméretű törölközőknél is jóval nagyobbak, legalább 150 cm hosszúak és legalább 75 cm szélesek. Sokszor még ennél is jóval nagyobb méretűek. Ezen tulajdonságuk következtében a teljes testet beborító, kényelmes használatot jelentenek mind a fürdőszobában, mind a strandon vagy a szaunában, szauna törölközőként való használat esetén. Ki ne szeretné bebugyolálni didergő, nedves testét egy pihe-puha, kényeztető fürdőlepedőbe?

Szín és mintázat

A méret mellett a fürdőlepedők másik fontos tulajdonságát a szín és a mintázat jelenti. A kínálatban ugyanúgy megtaláljuk az igazán élénk színű fürdőlepedőket, mint a szolidabb, pasztell színű darabokat. A fürdőlepedők mintája is nagyon széles skálán mozog. Általában mindenki a saját és családja ízlését, illetve a fürdőszoba színvilágát veszi figyelembe. A fürdőlepedők kínálatán igazán nem múlhat, hogy ne a számunkra legkedvesebb színt és nekünk tetsző mintájú törölközőt válasszuk.

A fürdőlepedő anyaga

Talán az egyik legfontosabb választási szempontot a fürdőlepedők anyaga és grammsúlya jelenti, hiszen ezek a tulajdonságok határozzák meg leginkább, hogy mennyire jó a fürdőlepedőnk nedvszívó képessége. Egy magas minőségű, jó nedvszívó anyagból készült fürdőlepedő és egy gyengébb minőségű, alacsonyabb grammsúllyal rendelkező törölköző között ég és föld a különbség. Ha prémium minőségű fürdőlepedőt akarunk választani, akkor a mikro pamut, frottír, bambusz vagy modál jelentik a legjobb nedvszívó anyagokat. A legjobb fürdőlepedők Microban antibakteriális védelemmel rendelkeznek és hipoallergének.

A fürdőlepedő grammsúlya

A törölközők anyaga mellett legalább ennyire fontos a fürdőlepedőnk grammsúlya, ami laikusan fogalmazva egyenes arányban áll a törölköző vastagságával. Ha igazán minőségi pamut törölközőt akarunk választani, akkor 500-650 g/m2 körül kezdjünk el nézelődni!

A fürdőlepedő gondozása, mosása

Ha vásároltunk egy magas minőségű, prémium fürdőlepedőt és azt szeretnénk, hogy az hosszútávon megőrizze előnyös tulajdonságait, mint a puhaság és a magas nedvszívó képesség, akkor érdemes odafigyelnünk, hogyan bánunk vele. Ez különösen érvényes a mosásra, nem mindegy ugyanis, hogy milyen hőfokon, milyen ruhákkal mossuk együtt fürdőlepedőinket, törölközőinket, sőt a mosógép telítettsége sem lényegtelen. A jó nedvszívó képesség érdekében az öblítők használata kerülendő, ahogyan vasalni sem érdemes fürdőlepedőinket. Ha betartjuk ezt a néhány szabályt, akkor a prémium fürdőlepedők nagyon hosszú ideig szolgálják majd családunk kényelmét.