Így marad a frottír törölköző sokáig puha

Ki ne szeretné a puha törölközőket?! Szerencsére napjainkban hatalmas választékban kaphatóak a legjobb minőségű, valóban szuper puhaságú frottír törölközők, mind a hagyományos áruházakban, mind az interneten a törölközőkre és más háztartási textíliákra szakosodott webáruházakban.

Frottír törölközőink megfelelő ápolása

Ha beszereztük az igényeinknek megfelelő anyagú, méretű, színű, grammsúlyú törölközőt, már csak arról kell gondoskodni, hogy a frottír valóban megtartsa a puhaságát, ne kelljen néhány használat után új törölközőt beszereznünk, mert az megkeményedett vagy elveszítette a megfelelő nedvszívó képességét. A tartós, puha törölköző titka valójában egyszerűbb, mint azt elsőre gondolnánk! Érdemes tovább olvasni, hiszen mindez kiderül a következő bekezdésekből.

A fentieket figyelembe véve felmerül a kérdés, hogyan maradnak hosszabb távon is pihe-puhák drágán beszerzett prémium törölközőink. A megfelelő ápolás a frottír anyag esetében különösen fontos, azonban néhány alapvető szabály betartásával a frottír törölközők akár kiemelkedően sokáig is meg tudják őrizni a vásárláskori puhaságukat.

A frottír törölközők megfelelő mosási technikája

A törölközők puhaságának elvesztését leggyakrabban a helytelen mosási technika, illetve a szükségesnél nagyobb mennyiségű mosószer, illetve öblítő használata okozza. Az öblítő használata a frottír törölközők esetében különösen ellentmondásos, mert bár pillanatnyilag akár puhábbá tehetik a frottír anyagú törölközőinket, a gyakori használat esetén azonban jó eséllyel a fürdőszobai textíliák anyagának korai megkeményedését okozza.

A frottír anyag szálaiba beivódott mosószer miatt durvává válhat a legpuhább törölköző is. Mindez általában mosópor túlzott mértékű használata, illetve a mosógép nem megfelelő használata, azaz túltelítettsége révén következik be a leggyakrabban.

Emellett hasznos, ha figyelünk a mosáshoz használt víz keménységére, soha ne mossunk kemény (ásványi anyagokban gazdag) vízzel. Szellősen helyezzük a mosógépbe a töltetet és ne lépjük túl az ajánlott töltősúlyt! Ez elősegíti, hogy hogy a víz megfelelően kimossa a mosóport a törölköző anyagának szálai közül.

Valóban csak az adagolás szerinti mennyiségű mosószert használjunk a fürdőszobai textíliák és törölközők mosásához: ez se se túl sok, se túl kevés ne legyen! Szintén fontos, hogy az öblítőt is módjával adagoljuk, vagy inkább egyáltalán ne használjunk. Lehetőség szerint szárítógépben szárítsuk a frottír anyagú törölközőinket.

Egyéb tanácsok a puhaság megőrzése érdekében

A legfontosabbat nem lehet eléggé hangsúlyozni: tényleg csak a legmagasabb minőséggel érjük be! A fenti tanácsok mit sem érnek, ha a törölköző eleve rossz minőségű, anyaga gyenge, ilyenkor hiába küzdünk, hogy puhává változtassuk.

Ezért fontos, hogy csak prémium minőségű, extra puha törölközőket vásároljunk. Ha ez az alapfeltétel teljesül, akkor továbbra is fontos, hogy a törölközők kezelése során mindig odafigyeljünk a termék kezelési útmutatójában foglaltakra.