Miért szeretik a férfiak a pamut pizsamát?

A férfiak pizsamaviseléshez való viszonya elég vegyes képet mutat: sokan közülük nem viselnek pizsamát, hanem helyette valamilyen más alternatív ruhadarabban alszanak (például póló boxeralsóval vagy trikó rövidnadrággal stb.), de akár az is előfordul, hogy egyes férfiak semmilyen ruhadarabot nem öltenek magukra az éjszakai alváshoz.

A többség azért talán a mai napig ragaszkodik a hagyományosnak mondható férfi pizsama viselethez, amely persze több különböző kivitelben létezik, hogy mindenki megtalálhassa a számára tetsző, ugyanakkor az adott évszakhoz is passzoló alvóruhát. A pizsamák anyaga általában kis változatosságot mutat, a jó minőségű pizsamák tekintetében szinte kivétel nélkül a pamut pizsamák a legkedveltebbek a férfiak körében.

A férfi pizsamák fajtái

A férfi pizsamák tekintetében főként két egyszerűnek mondható kivitellel találkozhatunk: alul-felül rövid ujjú kivitel és alul-felül hosszú ujjú kivitel. Ez a logika nyilván abból származik, hogy a rövid ujjú férfi pizsamát a melegebb időszakokban, míg a hosszú ujjú férfi pizsamát a hidegebb hónapokban lehet viselni.

Az üzletekben a felül hosszú ujjú, alul rövid ujjú férfi pizsamával nem nagyon lehet találkozni, bár logikailag a felül rövid alul hosszú és a felül hosszú alul rövid fazonok is összekombinálhatóak egyéni ízlés és elképzelés szerint. A férfi pizsamák mellett érdemes megemlítenünk a férfi hálóingeket is, mivel ezek is megjelentek a piacon.

A örök kedvenc: pamut pizsama

A férfi pizsamák anyagukat tekintve leggyakrabban pamutból készülnek. Ez nyilván nem véletlen, hiszen a magas minőségű, 100%-os pamut anyag kényelmes viseletet biztosít télen-nyáron, legyen szó akár rövid ujjú, akár hosszú ujjú pizsamáról. Mivel a pizsamák kényelmessége és puhasága egy könnyen megtapasztalható dolog, ezért ilyen népszerűek a férfiak körében a pamut pizsamák.

A pamut pizsamák előnyei

A pamut különösen alkalmas hálóruhák gyártására, mivel kiváló hőszigetelő, légáteresztő és nedvszívó képessége is kiemelkedő (saját súlyához képest akár 65%-nyi izzadtságot is képes felvenni). Hipoallergén anyagként csak nagyon ritka esetben vált ki allergiás reakciót, mivel egyáltalán nem irritálja a bőrt. Viselése sem viszketést, sem kiütést nem okoz, ezért különösen kényelmes, egyúttal egészséges benne aludni. Ezen tulajdonságai miatt babaruhák készítésére is előszeretettel használják.

Nagy szakítószilárdsága miatt a pamutból készült pizsamák nem szakadnak el, vagy lyukadnak ki, ezáltal tartós éjszakai viseletet biztosítanak az ezt választó férfiaknak. Elmondható azt is, hogyha valaki környezettudatosan szeretne öltözködni, a pamut lehet számára a leginkább környezetbarát választás, hiszen természetes anyagként, jóval hamarabb lebomlik mint bármilyen szintetikus textília.

A fentieket figyelembe tehát egyáltalán nem véletlen, hogy a tudatos és igényes férfiak prémium minőségű pamutból készült pizsamát választanak!