Milyen papucsot válasszunk?

Meleget és kényelmeset! Szólhatna a mindennél egyszerűbb válasz. És ez nagyjából így is van, ha lakáson belüli használatra keresünk papucsot. Az őszi-téli hónapokban mindenképpen. A meleg nyári hónapokban persze már másfajta lábbelit kíván a lábunk. Jelen írásunkban szeretnénk picit körüljárni, hogy mégis milyen kínálatból választhatunk, ha otthoni használatra keresünk papucsot.

Férfi és női papucsok

Mint a legtöbb ruhadarab és lábbeli vásárlásánál itt is alapvető vízválasztó, hogy férfi vagy nő számára szeretnénk vásárolni. Így a papucsok esetében is ez tekinthető a legfontosabb orientációs tényezőnek.

A női papucsok színvilágukban, méretezésükben, díszítésükben is teljesen eltérnek a férfi papucsoktól, bár férfiak és nők számára is teljesen konszolidált megjelenést biztosító uniszex papucsokat is könnyedén találhatunk szerencsére. Személy szerint nekem ezek a kedvenceim!

Papucsok kinti és benti használatra

A szabadtéri és a lakáson belüli felhasználás teljesen más megközelítést igényel a papucsok tervezőitől, így vásárláskor is fontos annak eldöntése, hogy elsősorban hol szeretnénk majd használni a kiválasztandó darabot.

A nagyobb igénybevétel, a változó földfelszín és az időjárás egyes viszontagságai miatt egy kinti, szabadtéri használatra szánt papucsnak ellenállóbbnak, strapabíróbbnak kell lennie, mint egy otthoni használatra szánt házipapucsnak.

A benti papucsok körében is népszerűek azonban a kinti papucsok körében uralkodónak tekinthető gumitalpas papucsok, mivel ezek tartósabbak, egyúttal kényelmesebbek mint a másfajta anyagból készült papucstalpak. Egy-egy webáruház kínálatában egyaránt találkozhatunk gumitalpas női és férfi papucsokkal is.

A papucsok anyaga és díszítése

A benti használatra tervezett 100%-os fésült pamut frottír papucsok puhák, ugyanakkor rendkívül tartós használatot biztosítanak. A pamut fejrészű papucsok között sokféle díszítéssel bíró darab megtalálható: többszínű papucsok, hímzett papucsok és gyöngyökkel díszített papucsok is választhatóak. Ilyen módon a papucsok akár tökéletes kiegészítői lehetnek egy-egy prémium minőségű férfi és női fürdőköpenynek is.

Papucsok és évszakok

A pamut papucsok elsősorban télen biztosítanak kellemes viseletet, a nyári időszakban otthonra is érdemesebb egy könnyű, nyitott darabot választani a hagyományos fazonok közül. Léteznek pántos papucsok (egy vagy több pánttal keresztben), lábujjközös (flipflop) papucsok, illetve zártabb jellegű darabok is.

A papucsoknál nem nagyon létezik egyszerűbb lábbeli, ugyanakkor láthatjuk, hogyha tényleg jól akarunk választani, akkor bizony még ennél az egyszerű esetnél is mennyi szempontot kell figyelembe vennünk. Írásunkban ehhez próbáltunk meg segítséget nyújtani.