Mit jelent, hogy antibakteriális egy törölköző?

Napjainkban kiemelten fontos, hogy az általunk használt textíliák minél inkább biztonságosak legyenek egészségügyi és higiéniai szempontból is, ez alól nem képeznek kivételt a fürdőszobában használt textíliák sem, így egyre inkább alapvető elvárásnak tekinthető, hogy a törölközők, fürdőlepedők, fürdőköpenyek, fürdőszoba szőnyegek, mosókesztyűk, konyharuhák antibakteriális védelemmel rendelkezzenek. Azonban mit is jelent egészen pontosan, ha antibakteriális egy törölköző?

Antibakteriális hatású törölközők

A törölközők, fürdőlepedők esetében az antibakteriális hatást a törölközők anyaga és az alkalmazott technológia határozza meg. Az általunk forgalmazott törölközők a MICROBAN antibakteriális védelmet használják.

A klasszikus frottír, mikropamut és modál törölközőink az alkalmazott MICROBAN oldatnak köszönhetően antibakteriálisak. A törölközőket ezzel az oldattal alaposan átitatják, melynek következtében legalább húsz mosás erejéig megtartják antibakteriális tulajdonságukat. A MICROBAN az antimikrobiális védelem terén az elsőszámú nemzetközileg elismert tanúsítvánnyal rendelkező technológia.

Az antibakteriális bambusz törölközők előnyei

A gyártók a bambusz szál antibakteriális és gombaellenes hatását is előszeretettel felhasználják a különböző fürdőszobai textíliák (törölközők, fürdőlepedők, fürdőköpenyek) tekintetében. Egy bambusz törölköző anyagából fakadóan sokkal gyorsabban szárad, mint egy hagyományos frottír törölköző, így az antibakteriális hatása mellett a kellemetlen szagok képződésének is elejét lehet venni egy prémium bambusz törölközővel.

A bambusz törölközők kiemelkedő nedvszívó képességgel rendelkeznek, többek között ellenállnak a penésznek és a baktériumoknak is. Nagyon jól száradnak, ezért a hagyományos fürdőszobai használat mellett ott is különösen jól teljesítenek, ahol még a fürdőszobainál is nedvesebb a levegő.

Ezen tulajdonságukból fakadóan különösen alkalmasak szaunázáshoz szauna törölközőként.  Természetesen ugyanez elmondható a szaunázáshoz tervezett fürdőköpenyeinkről is. Az antibakteriális védelem ezeket a termékeket a saját kategóriájukban a legjobb minőségi áruk közé sorolják. A bambusz törölközők antibakteriális, illetve kiemelkedő nedvszívó hatásának kombinációját kihasználva előszeretettel alkalmazzák őket testedzés során is, például jógázáshoz jóga törölközőként.

Az antibakterális törölközők gondozása

Az antibakteriális törölközők nem igényelnek speciális bánásmódot csak attól, hogy antibakteriálisak. Ugyanakkor a törölközők mosása során javasolt általános szabályokat itt is érdemes betartani, hogy hosszú távon kiszolgálják a családot ezek a prémium termékek.

Érdekes megemlítenünk, hogy nem minden a modern antibakteriális technológia, hiszen vannak olyanok, akik számára a maximális higiéné benyomását csakis a fehér színű törölközők testesítik meg, legyenek ezek hófehérek, vagy beszéljünk akár egy-egy fehér alapú, de szolidan hímzett törölközőről.