Pizsama partiba készülsz? - ezt vedd fel

Sok amerikai filmben és sorozatban találkozhatunk vele, hogy bizonyos angolszász országokban mekkora hagyománya van a pizsama parti intézményének. Igazság szerint Amerikában is az éppen aktuális divathullámon múlik, hogy éppen mennyire népszerű ez az éjszakai baráti összejöveteli forma, mindenesetre elmondható, hogy a pizsama partik bizonyos körökben régóta igen kedvelt és kifinomult módját jelentik a baráti kapcsolatok meghitt formában való építésének.

Kik körében népszerű a pizsama parti?

A pizsama partiknak elsősorban a gyerekek és a hölgyek körében van egyre nagyobb keletje, sztereotip módon azt már a Flintstones (magyarul Frédi és Béni) rajzfilmsorozat óta tudjuk, hogy férfiak már az őskor óta inkább más módokon építik az egymás közötti barátságot (értsd pl. sportesemények és kocsma). 😊

Talán pont emiatt is van, hogy az egyik legfontosabb kérdést a pizsama partikon való részvételkor a megfelelő hálóruha (hálóing vagy a parti nevéhez hűen pizsama) kiválasztása jelenti.

Pizsama parti szabályok

A pizsama partikat általában este, éjszaka rendezik. A legtöbb esetben a partira vonatkozó szabályok kialakítása kapcsán a legfontosabb szerep a házigazdára hárul, hiszen ő határozza meg a résztvevők körét, időbeli keretét, illetve az est egyéb szabályait is.

Nem mindegy például, hogy egy pizsama partit eleve ottalvósra terveznek, vagy az alvási lehetőség hiányában a résztvevők az éjszaka egy pontján inkább hazatérnek saját otthonukba. Ha a viselt ruhákra koncentrálunk, akkor egy pizsama parti bizonyos pontokon egyfajta jelmezbálra emlékeztethet bennünket.

A megfelelő ruha kiválasztása

Ahogyan a korábbiakban már említettük, a megfelelő outfit kiválasztása különösen fontos, hiszen egy ilyen intim környezetben és helyzetben talán még egy mindennapi utcai, vagy munkahelyi viseletnél is többet árul el személyiségünkről, hogy milyen pizsamát vagy hálóinget választunk. Igazából akár még egy hálóköntös vagy izgalmasabb női fürdőköpeny is releváns viselet lehet egy ilyen eseményen.

Ha meghívást kapunk egy pizsama partira, akkor előtte mindenképpen érdemes tájékozódnunk a hálóruhák terén éppen aktuális divatrendekről, erre a divatmagazinok mellett kiváló forrást jelenthet egy prémium hálóruhákat kínáló webáruház is.

Szolid női pizsamát vagy inkább egy vibráló női hálóinget válasszunk? Izgalmas mintájú hálóinget, vagy egy elegánsabb, egyszínű női pizsama szettet? Ezt valószínűleg elsősorban a személyiségünk határozza meg, illetve az, hogy az adott meghívotti körben mit szeretnénk magunkról közvetíteni. Egy csapatépítő jellegű, informális munkahelyi pizsamapartin nyilván más szerelést érdemes választani, mint amikor azokkal a gyerekkori barátnőinkkel pizsama partizunk, akikkel már sulis korunkban is együtt partiztunk.