Tippek, hogy a törölközők puhák és illatosak legyenek

Ön is találkozott azzal, hogy mossa, szárítja, vasalja a gyönyörű frottír törölközőket, melyek pár használat után kemény és alacsony nedvszívó képességű színes dekorációvá válnak a fürdőszobának.
Nincs jobb érzés annál, amikor egy meleg fürdő vagy zuhany után a puha, frottír törölközőbe tekeri magát. A frottír törölközőket azonban nem mindig kezelik megfelelően.

Íme néhány tipp, hogy puha legyen a törölköző.

Az első mosás előtt gondosan olvassa el a törölközőn található tájékoztatást.
A megfelelő gondozás az első használat előtt kezdődik. A törölközőt más, azonos színű ruhákkal, lehetőleg negyven fokon mossuk. Az első mosás során a felesleges festék eltávolodik a sötét törölközőről.
A törölközőket az ajánlott hőmérsékleten mindig a mosógépben mossa.
Mosópor helyett használjon inkább folyékony mosószert/gélkapszulát.

Mit tegyünk ha a törölköző sprőd és kemény?

A törülközők mosásakor a legnagyobb hiba öblítőszer hozzáadása öblítéskor. Az öblítő hatásának köszönhetően a szállak egymáshoz tapadnak, és a törülköző soha nem lesz olyan pihe-puha, mint korábban.

Törölköző szárítása

Szárítogépben történő  törölköző szárítás a legideálisabb. A szárítási programot ne állítsa rendkívül magas hőmérsékletre, mert károsodhatnak az anyagszállak. Törölközőt forró radiátoron soha ne szárítson.

Kellemetlen szag

Senki sem szereti a büdös törölközőket miután lezuhanyozott. Amennyiben a törölközők kellemetlen szagúak, először próbálja meg forró vízben mosni 1-2 csésze ecettel, majd mossa ki még egyszer a szokásos mosószerrel.
Ha el akarja kerülni a büdös törölközőt, használat után mindig akassza fel a nedves törölközőt.

A törölközők nem szívják fel jól a nedvességet

Az olcsó, rossz minőségű törölközők problémája az alacsony nedvszívóképesség. Válasszon égei-tengeri vagy egyiptomi fésült pamut törölközőt.

Annak érdekében, hogy a törölköző ne irritálja a bőrt

Törülközők mosásakor ne vigyük túlzásba a mosószer használatát. A mosószertúladagolás a háziasszonyok gyakori hibája. Mindig kövesse az előirt adagolást. Az előírtnál nagyobb mennyiségű  mosószer több pénzbe is kerül. Amennyiben nem rendelkezik extra mosási programokkal, a túladagolt mosópor vagy gél a törölközők anyagaiban marad, mely a bőrt irritálhatja.
A túl kevés mosószer használata a vízkő kicsapodásával a frottír puhaságának elvesztését eredményezi.

Mi a teendő a törölközők fakulásának megakadályozása érdekében?

Ha azt szeretné, hogy a törölközők azonos színűek legyenek, az első mosáskor a mosószerhez adjon 1-2 csésze ecetet.
Színes frottír törölközők mosásakor ne használjon fehérítőt. Klóros fehérítőt csak abban az esetben használjunk, amennyiben a törölközőn lévő használati utasítás ezt javasolja.

Ajánlat:

Ne vasalja a frottír törölközőt. Vasalással az anyag elveszíti eredeti bársonyos megjelenését, valamint a víz felszívódásának képességét.