Vigyünk saját fürdőköpenyt a szállodába?

Biztosan sokan felteszik maguknak ezt a kérdést, mielőtt elutaznának egy hosszú hétvégére kedvenc wellness szállodájukba. A döntést valószínűleg az addig átélt pozitív és negatív tapasztalatok alapján hozzák meg. Vannak persze akik biztosra akarnak menni és mindenképpen elcsomagolják saját, imádott fürdőköpenyüket.

A szállodai fürdőköpeny előnyei

Egy valamire való szálloda vendégei számára természetesen biztosít fürdőköpenyt, ezek kivitele és minősége azonban nagymértékben eltérhet. A szállodai fürdőköpeny igénybevételének előnye, hogy a csomagolásnál időt és helyet takarítunk meg, ha nem kell saját fürdőköpenyről gondoskodnunk. A hazaúton szintén megúszunk még egy plusz becsomagolást, illetve a fürdőköpeny mosását is másra hagyhatjuk.

A szállodai fürdőköpeny hátrányai

Gyakran tapasztalhatjuk, hogy ahány szálloda, annyiféle fürdőköpeny. Néha valóban magas minőségűek a szálloda által biztosított fürdőköpenyek, azonban sokszor bizony az is előfordul, hogy a szállodák szedett-vedett ruhadarabokat biztosítanak csak fürdőköpeny néven, amit nem feltétlenül szívesen veszünk magunkra.

A szállodák sok esetben költséghatékonysági okok miatt nem a legjobb minőségű fürdőköpenyeket vásárolják meg vendégeik számára. Más esetekben pedig a hozzáértés hiánya vezet a vendégek számára nem kielégítő fürdőköpenyekhez. Ez leggyakrabban a legelterjedtebbnek mondható frottír fürdőköpenyek nem megfelelő mosásában ölt testet, mivel a szállodai fürdőköpenyek frottír anyaga a nem optimális kezelés miatt gyakran megkeményedik.

A szállodai fürdőköpenyek esetében emellett akár higiéniai problémák is előfordulhatnak, hiszen a leggondosabb eljárás mellett is becsúszhatnak hibák. Egy-egy ilyen kellemetlen eset sokakat arra sarkall, hogy ezentúl mindig csak a saját, gondosan ápolt, minőségi anyagból készült, pihe-puha fürdőköpenyüket használják egy-egy szállodai pihenés alkalmával.

Végül nem feledkezhetünk meg a férfi és női fürdőköpenyeknél egyaránt viszonylag gyakran előforduló méretgondokról sem. Bár a szállodák igyekeznek folyamatosan többfajta méretű fürdőköpenyt készleten tartani, egy teltházas szállodai időszakban bizony könnyen belefuthat az ember, hogy számára nem az optimális méretű fürdőköpenyt kapja.

Mi alapján válasszunk fürdőköpenyt?

Ha amellett döntünk, hogy a fenti kalamajkákat mindenképpen szeretnénk elkerülni, akkor nincs más hátra, mint beszerezni a család minden tagja számára egy-egy valóban magas minőségű saját fürdőköpenyt. Jó hír, hogy a Softcotton webáruház kínálatában csak ilyeneket találunk. Egy helyen megvásárolhatjuk a teljes család számára a szállodai fürdőköpenyt megbízhatóan helyettesítő saját darabjainkat: női, férfi, gyermek, valamint unisex fürdőköpenyeket is találunk itt, mind csuklyás, mind csuklya nélküli kivitelben.