A Soft Cotton termék a nemzetközileg elismert GOTS tanusítvánnyal rendelkeznek

Certifikaát GOTS

Leírás:

A globális természetes textil sztenderd (GOTS) az fő termelők együttműködés alapján jött létre azzal a céllal, hogy meghatározza a világszerte elismert követelményeit, amelyek bebiztosítják a textíliák ökologikus státuszát. Ez az alapanyagok termelésétől, a környezettudatos gyártáson keresztül égészen a kész termék megjelöléséig terjed. Az egész eljárás celja za, hogy a fogyasztó megbízhasson a tanusítvány hitelességébe.

A norma típusa:

Az ökologikus mezőgazdaság egy olyan tanusítvány sztenderd, amely a munkakörülmények, az oragnikus pamut szállítói hálózat és a környezettudatosság összhangját vizsgálja a gyártóktól, eladókon keresztül égészen a fogyasztóig.

A ellenörzési ágazata:

Textil

A sztenderd hatása:

Az organikus pamut szállítói hálózat
Munkakörülmények
Környezettudatosság

A szállítói hálózat lefedése:

Az gyártók és feldolgozók ellenőrzését és tanusítását a független, akreditált GOTS rendszerű szerv végzi azzal a céllal, hogy a tanusítvány hitelesen biztosítsa a GOTS-al tanusított textíliák integrációjukat. A GOTS tanusítás rendszernek az első lépese már a feldolgozás. A pamut textil szállítói hálózatban ez a magozással kezdődik, a gyapjú esetében a gyapjútisztítással kezdődik. A természetes szálak termelése nem a GOTS rensdszer része, ugyanúgy, ahogy a GOTS nem határozza meg a ökológikus szálak termelésének feltételeit (lásd az ökológikus mezőgazdaságot).

Weboldal:

www.global-standard.org

A Soft Cotton GOTS tanusítvány