AnyagokA 100%-os fésült pamut

A klasszikus frottír 100%-os fésült pamut egy kimagaslóan jó minőségű anyag, amelyből számtalan Soft Cotton termék készül. Az olcsó törölközőkkel, amelyek kemények és rosszul szívják a nedvességet, szemben a klasszikus frottír 100%-os fésült pamut puha és könnyű és a sokadik mosás után is megtartja az eredeti tulajdonságait. A nedvszívó képessége is rendkívüli, mert kizárólag csak az égei gyapból készül. Erre a növényre jellemző, hogy  hosszú a szála. A pamutot modern gépek segítségével fésülik és a Soft Cotton termékei gyártására csak a legfinomabb szálakat használják. Ez eljárás közben mindig viszonylag sok a selejt, ebból a selejtből mások gyártják az olcsó törölközőket és fürdőlepedőket, amelyek korán sem biztosítják bőrnek a megfelelő komfortot, mert durva a tapintásuk és a nedvszívó képességuk sem nagy.  A klasszikus frottír 100%-os fésült pamut antibakteriális a Mikroban oldatnak köszönhetően. Ezzel az oldattal  alaposan átitatják, ennek következtében 20 mosás erejéig megtartja ezt az állapotot. A Mikroban oldat az antimikrobiális védelem terén az elsőszámú nemzetközileg elismert tanusítvánnyal rendelkezik. A következő nemzetközileg elismert tanusítvány az Oeko-Tex Standard 100, amely az tanusítja, hogy a szövet az egészség szempontjából ártalmatlan anyagokból készült el. Minden egyes terméket egy független európai kutató intézet megvizsgálja, amely az olyan anyagok jelenlétét ellenőrzi, amelyek az ember egészségére ártalmasak lehetnek.
A bambusz szál

A Soft Cotton márka olyan termékeket hozott be a cseh piacra, amelyek 40 %-ban bambusz szálból vannak. Az egyedisége a bambusz nagy mennyiségéből adódik. Ez egy jó hír a luxust kedvelők számára: ha igazán finom, puha és selymes női pizsamát szeretne, nálunk találhat olyanokat, amelyek 100 %-ban bambusz szálból vannak. Ezek megint csak olyan termékek közé tartoznak, amelyeket kizárólag a Soft Cotton e-shoppban vásárólhatóak meg. Ha egyedi érzést szeretne tapasztalni, válassza ezt az anyagot. A bambusz szál rendkívül magas minőséget képvisel és  a használata során teljesen antibakteriális. Ezért kiváló az allergiás, valamint az atopikus ekcémában szenvedők számára. Ez az anyag is teljesen ártalmatlan, amit a nemzetközileg elismert Oeko-Tex Standard 100 tanusítvány garantál. A független európai kutató intézet minden egyes termék letesztel.
Mikro pamut (Mikroszál / Micro Cotton)

A mikropamut úgy jönn létre, hogy a 100 %-os fésült pamut szövése közben a színes cérnákhoz hozzáadnak PVA szálakat. Ennek az eredménye az, hogy a fürdőköppenyek nem csak melegek, hanem simák, puhák és könnyűek is. A tagadhatatlan előnyük az: hogy a micro cotton sokal puhább, mint a klasszikus pamut, viszont jobb a nedvszívó képessége és gyorsabban szárad. A mikro pamutból készült termékek, valamint a többi Soft Cotton e-shoppan kínált termék, felejthetetlen luxust, ápoltság és egyedi érzést ad. Kiváló a csecsemők és a kis gyerekek számára, akiknek a még nagyon érzékeny és kiemelt ápolást igénylő bőrük van. A legtöbb mikro pamut termékre igaz, hogy el vannak látva a Microban tanusítvánnyal, amely az egyesszámú antimikrobiális védelmet igazolja. A következőn nagyon fontos és elismert tanusítvány az Oeko-Tex Standard 100, amely azt igazolja, hogy a termék nem tartalmaznak semilyen káros anyagot.
Az organikus BIO pamut

A Soft Cotton e-shoppban található organikus 100 %-os bio pamutból készített termékek minden öko-tudatos ember számára érdekesek lehetnek. Ilyen emberből egyre több van. Olyan vásárlók igényeit is  kielégítik ezek a termékek, akik nem akarnak lemondani a fürdés utáni kiemelt bőr ápolásáról. A Soft Cotton organikus törölközők megkapták a GOTS (Global Organic Textile Standards) intézet tanusítványát. És ez mit is jelent? Főleg azt, hogy a pamut termelés folyamán nem használtak semilyen vegyi anyagot, sem mű trágyát, sem permetet. Ugyanennyire szigorú feltételei vannak a feldolgozásnak is, valamint a festésnek is. Ez ez ökölógiailag ártalmatlan gyártás egyre elterjedtebb. Nem kételkedünk abban, hogy ezt az anyagot Ön is kedvelni fogja. Nagyon jó minőségű és kíméli nem csak a környezetét, hanem főleg a bőrét. Minden igényes vásárló elvárásait kielégíti, főleg ha luxus ajándékot keres akár magának, akár valaki másnak. Ezek a termékek a GOTS (Global Organic Textile Standards) tanusítvánnyal rendelkeznek, amely a legfőbb termelők együtműködése alapján jött létre.  Az volt céljuk, hogy meghatározzák a nemzetközileg elismert feltételeket, amelyek azt biztosítják, hogy az egész feldolgozási folyamat a gyapot betekarításától a kímélő és ökö-tudatos gyártásig ellenőrzött és ökölógiailag ártalmatlan legyen.
Modál szál

A Soft Cotton kínálátában olyan termékek is találhatóak, amelyek 50 %-ban modálból, 50 %-ban fesült pamutból készülnek. A modál az egy speciális modern szál. Ez a szál 100 %-ig természetes  celullózból készült. Ezt a celullózt a makkfákból nyerik ki. A modálból készített törölközők szerény fényessége nem tűnik el a sokadik mosás után sem. Annak ellenére, hogy olyan érzést keltenek, hogy luxus sima selymet tapintunk, ezek a törölközők nagyon praktikusak, mert a nedvszívó képességük 50 %-kal nagyobb, mint a klasszikus pamuté. A törölközőknek és a fürdőlepedőknek hosszabb száluk van, ezért dúsabbak és puhábbak. A modál további kellemes tulajdonsága az, hogy gyorsan szárad.  A Microban tanusítvány a kimagasló antibakteriális tulajdonságait igazolja, a Soft Cotton cégen kívül 250 cég kapta meg ezt a tanusítványt világszerte. Azt, hogy megfelelnek az összes előírásnak és feltételnek és nem tartalmaznak káros anyagot az Oeko-Tex Standard 100 tanusítvány igazolja. A termékek megfelelését szigorúan ellenőrzik.

Ajánlott termékek2